• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oktobar u Air Serbia: Prevezeno 367.146 putnika na skoro 4.000 letova, 50% više nego prošle godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najpopularnije destinacije u regionu su bile Podgorica i Tivat, u zapadnoj Evropi Cirih, Pariz, Rim i Amsterdam, dok su u evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Larnake, Atine i Barselone

  • 1
Sletanja na beogradski aerodrom Nikola Tesla Salinger Igor

Oktobar u Srbiji ove godine nije bio "vlažan i tih" kako pevaju Piloti u istoimenoj pesmi - ali je za nacionalnu avio-kompaniju bio rekordan: Air Serbia danas je saopštila da je prošlog meseca prevezla 367.146 putnika što je povećanje od 50% u poređenju sa istim periodom 2022. godine.

Ukoliko se brojke uporede sa onima iz oktobra 2019. godine, koji se do sada za Air Serbiu smatrao rekordnim, povećanje iznosi 45%.

Marija Stw @cosmic.girl.5
Broj letova u redovnom i čarter saobraćaju takođe je bio u porastu. Air Serbia je tokom oktobra obavilaa 3.970 letova, povećanje od 43% u poređenju sa desetim mesecom 2022. godine, odnosno 38% više nego 2019. godine.

Najpopularnije destinacije u regionu su bile očekivano Podgorica i Tivat, u zapadnoj Evropi Cirih, Pariz, Rim i Amsterdam, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Larnake, Atine i Barselone, kažu u Air Serbia.

Oktobar je bio veoma aktivan mesec za Air Serbia ne samo po pitanju osnovne delatnosti, odnosno prevoza putnika i robe. Avio-kompanija je 26. oktobra proslavila svoj deseti rođenadan, a tokom proslave je predstavila nove uniforme kabinskog i letačkog osoblja.

Svega nekoliko dana ranije, Air Serbia i IATA (Intenational Air Transport Association) organizovali su regionalnu vazduhoplovnu konferenciju Aviation Day South East Europe na kojoj je učestvovalo više od 150 predstavnika ključnih aktera avio-industrije i saobraćaja.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Proslava 10 godina Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Радован

    2. novembar 2023. | 17:46

    Импресивне бројке у 2023,искрене честитке. Надам се двоцифреном расту и у 2024.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>