• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pegasus Airlines iz Antalije za Prištinu i Skoplje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon najave novih letova ka Sarajevu, na red došli Skoplje i Priština

  • 0

Nakon što je turski nisko-tarifni avio-prevoznik Pegasus Airlines (PC/PGT) najavio pre nekoliko dana letove između Antalije (AYT) i Sarajeva (SJJ), o čemu je portal Aero.rs pisao, najavljeno je uvođenje letova za Skoplje (SKP) i Prištinu (PRN).

Letovi ka Skoplju i Prištini, kao i iz ta dva grada ka Antaliji, gde je tokom sezone jedna od operativnih baza turske avio-kompanije planirano je da počnu 1. junaa 2024, ka aerodromu Adem Jašari pored Prištine,  a ka Međunarodom aerodromu Skoplje dan kasnije, navodi portal Ex-Yu Aviation.

Na obe destinacije leteće avioni Airbus A320 sa 188 mesta, četiri puta nedeljno, prenosi portal.

Pegasus Airlines Salinger Igor
Let broj PC5551 saobraćaće utorkom, četvrtkom, subotom i nedeljom između Prištine i Antalije u oba pravca, a let će trajati nešto manje od tri sata.

Iz Antalije ka Skoplju i nazad leteće se dva puta dnevno letom PC5547 ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, a predviđeno je da let traje tri sata.

Još jedna turska kompanija, SunExpress leti sezonske linije na liniji Antalija - Priština, dok se letovi ka Skoplju odvijaju tokom cele godine. Ka glavnom gradu Severne Makedonije tokom leta saobraćaju i vazduhoplovi kompanije AnadoluJet.

Pegasus Airlines u svojoj floti ima preko 100 aviona. Na  konferenciji Routes World 2023, Guliz Ozturk, direktorka avio-kompanije predstavila je plan širenja poslovanja turskog prevoznika o čemu možete pročitati u posebnom tekstu na Aero.rs.

(Aero.rs/AB)

Video: Ludilo u Nišu na koncertu Prijovićke: Pevačica "zapalila" masu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>