• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

KLM menja odluku: Letovi za Beograd i Zagreb neće biti redukovani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Holandska avio-kompanija pored Beograda i Zagreba naredne godine planira da opslužuje još dve destinacije u regionu

  • 0
KLM Embraer Shutterstock

Holandska nacionalna avio-kompanija KLM (KL) ipak neće smanjivati broj nedeljnih letova iz Amsterdama ka Beogradu i Zagrebu. Uprkos prvobitnim informacijama da će saobraćaj ka prestonicama Srbije i Hrvatske biti redukova, KLM je vratio ukinute polaske.

Vlada Holandije odlučila je sredinom novembra da suspenduje odluku o uvođenju restrikcija na aerodromu Amsterdam Šiphol (AMS) nakon velikog pritiska avio-kompanija. Umesto 460.000 godišnjih letova koliko je restriktivnim merama bilo predviđeno, avio-prevoznici će na godišnjem nivou moći da obave pola miliona operacija.

Amsterdamski aerodrom Schiphol Wikimedia/Ikreis

Ukidanje restrikcija su dobre vesti za sve avio-kompanija, a najviše za KLM koji je zbog ograničenja bio primoran da značajno smanji obim saobraćaja. Među linijama čiji je broj polazaka trebao biti smanjen našle su se i one ka Beogradu (BEG) i Zagrebu (ZAG).

Umesto sedam nedeljnih polazaka koliko je KLM prvobitno planirao, avio-kompanija je vratila u prodaju još po sedam nedeljnih letova kako ka Beogradu tako i prema Zagrebu, prenosi Zamaaero. Prema planiranom redu letenja, letovi iz Amsterdama ka glavnim gradovima Srbije i Hrvatske obavljaće se po dva dnevno.

KLM Embraer Shutterstock
Na dvema linijama bi trebali da saobraćaju Embraeri iz E1 i E2 porodice aviona dok će letove ka Zagrebu će u vrhuncu letnje sezone obavljati znatno veći Boeing 737 avioni, pokazuju podaci iz rezervacionog sistema KLM.

Holandska avio-kompanija pored Beograda i Zagreba naredne godine planira da opslužuje još dve destinacije u regionu. Letove KLM-a, makar tokom letnje sezone, treba da imaju Dubrovnik (DBV) i Split (SPU).

(Aero.rs)

Video: British Airways u Beogradu posle trinaest godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>