• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pilot aviona koji se srušio u Crnoj Gori potvrdio pisanje Aero.rs o uzroku nesreće

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan od faktora za koji smo pretpostavili da je uticao na pad malog aviona je bočni vetar što je potvrdio i pilot Suad Memić

  • 0
Crna Gora, pad aviona, Ulcinj, Štoj Tanjug/MediaBiro

U Crnoj Gori se u sredu 19. jula srušila mala civilna letelica Groppo G70, a tom prilikom su povrede zadobili pilot i putnik u avionu. Portal Aero.rs je bio među prvima koji je preneo detaljne informacije ovom incidentu, a izjava pilota aviona je potvrdila pretpostavke naših sagovornika.

Kako je izjavio pilot Suad Memić, on je poleteo sa letelišta Štoj u blizini Ulcinja i sa svojim avionom se popeo na 600 metara nadmorske visine kada je motor počeo da gubi snagu. Po njegovim rečima, pogonska jedinica se ugasila, a nakon njenog ponovnog paljenja pilot je shvatio da motor ne isporučuje dovoljno snage.

Sagovornici Aero.rs su još na dan nesreće izjavili da visoke temperature koje se ovih dana beleže u Crnoj Gori nepovoljno utiču na rad avionskih motora jer je vazduh dosta razređeniji.

Još jedan od faktora za koji smo pretpostavili da je uticao na pad malog aviona je bočni vetar što je potvrdio i pilot Suad Memić.

"Najopasniji je bočni vetar i za svaki avion postoje granične vrednosti iznad kojih se ne sme leteti, sve to piše u POH (Pilot Operational Handbook)". Dodajte tome smanjene performanse zbog visokih temperatura i problem može da počne", rekao je za Aero.rs dugogodišnji nastavnik letenja.

(Aero.rs)

Video: Prvi snimak turističkog aviona koji je pao u Crnoj Gori

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>