• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle Jet Blue Airbusa 321, i Falcon 2000 "poleteo u mestu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnici društvenih mreža nisu propustili priliku da se našale povodom ove situacije pa su se neki zapitali da li se u letelici nalazila pevačica Melissa Jefferson, popularna Lizzo koja definitivno ne može da se pohvali vitkom figurom

  • 0
DASSAULT FALCON 2000 Shutterstock

Istog dana kada je Airbus A321 kompanije JetBlue "seo" na rep u Njujorku, o čemu je Aero.rs tada pisao, na drugom kraju sveta u gradu Rijadu još jedan avion se je "poleto u mestu" i završio sa nosem u vazduhu i repom na platformi aerodroma

Dassault Falcon 2000LX je u nedelju 22. oktobra podigao prednji deo trupa i naslonio se na zadnji usled jakog vetra i nedovoljne količine goriva u rezervoaru koje bi trebalo da bude "kontrateg" avionu i obezbedi stabilnost, prenosi FL360aero.

Incident se dogodio na aerodromu Rijad (RUH) u Saudijskoj Arabiji. Letelica koja je u nedelju završila na zemlji, i to ne samo stajnim trapom, registrovana je kao TC-SGO i u vlasništvu je turskog Nurol Holdinga.

Korisnici društvenih mreža nisu propustili priliku da se našale povodom ove situacije. Oni koji ne znaju da je do naslanjanja došlo usled nedostatka goriva u rezervoaru su pretpostavili da se u letelici nalazila pevačica Melissa Jefferson, popularna Lizzo koja definitivno ne može da se pohvali vitkom figurom.

Servisi za praćenje letova poput FlightRadar24 nisu zabeležili aktivnost TC-SGO u prethodnim danima te se može pretpostaviti da je Falcon još uvek u Rijadu - najverovatnije na vanrednoj inspekciji.

Falcon 2000LX je dvomotorni biznis džet razvijen na platformi Falcona 900 koji ima tri motora.

DASSAULT FALCON 2000 Shutterstock

Avion proizvodi francuska fabrika Dassault. Ima dolet od preko 7400 kilometara i maksimalnu brzinu od skoro 900 kilometera na čas uz udobnost i luksuz kakav se očekuje u ovoj - najvišoj - klasi poslovne avijcije.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Karleuša u izazovnom trikou pokazala obline

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>