• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Letelica po ceni luksuznog automobila: Poznato koliko će koštati EHang autonomni vazduhoplov

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za vrednost električnog kineskog vazduhoplova moguće je kupiti Rolls-Royce Ghost, Aston Martin Vantage Roadster ili Bentley Continental GT

  • 0
EHang EH216-S EHang

Kineska kompanija EHang odredila je prodajnu cenu prve sertifikovane električne autonomne letelice na svetu.

Model EH216-S prodavaće za nekoliko stotina hiljada dolara.

Nakon što je električni vazduhoplov EH216-S sa sposobnostima autonomnog letenja dobio sertifikat tipa u oktobru prošle godine, EHang je spreman za masovnu proizvodnju modela. Kompanija je u četvrtak 1. februara saopštila da će prodavati EH216-S eVTOL (Electric Vehicle Takeoff and Landing) po ceni od 332.000 dolara u Kini.

Kao jednu od svojih glavnih prednosti na tržištu električnih letelica EHang vidi u niskim troškovima proizvodnje. Cenovnik za letelicu EH216-S biće aktuelan od 1. aprila ove godine.

EHang EH216-S EHang
Poznato je da proizvođači vazduhoplova često odobravaju značajne popuste za one klijente koji naruče veliki broj letelica. Zbog toga bi nabavna cena EH216-S mogla biti niža ukoliko neka kompanija odluči da kupi veću količinu EH216-S.

Poređenja radi, cena EH216-S u rangu je sa nekim luksuznim automobilima. Za jedan električni kineski vazduhoplov moguće je kupiti Rolls-Royce Ghost, Aston Martin Vantage Roadster ili Bentley Continental GT, pokazuju podaci CarBuzz.

EHang EH216-S je mala eVTOL letelica koja može da preveze dva putnika na razdaljini od 30 kilometara. Letelica može da transportuje 220 kilograma korisnog tereta zbog čega će putnici sa sobom moći da ponesu samo najneophodnije stvari.

EH216-S ima 16 propelera koje pogoni isto toliko električnih motora. EHang je odlučio da kabinu EH216-S izradi od kompozitnih materijala što je smanjilo težinu same konstrukcije.

EH216-S je krajem decembra imao prve probne komercijalne letove u Guangdžou i Hefeju. EHang je saopštio da je EH216-S isporučen u nekoliko primeraka i da će isti biti korišćeni uglavnom za turističke letove u kineskim gradovima.

(Aero.rs)

Video: Pogledajte helikoptere MUP u borbi sa vatrom: Snimak odozgo gašenja požara u Bloku 70

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>