• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan udes oldtajmera: Lockheed 12A Electra Junior udario u drvo, nema žrtava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion napravljen 1936. godine prilikom spuštanja na lokalni aerodrom izleteo sa piste i udario u drvo. Tri osobe povređene

  • 0
Lockheed 12A Electra Junior Foto: Butts County Sheriff's Office

Samo dva dana nakon što su u udesu aviona Lockheed 12A Electra Junior u Kaliforniji poginule dve osobe, o čemu je portal Aero.rs pisao, još jedan vazduhoplov ovog tipa imao je nesreću u Sjedinjenim Državama.

Ovaj put, avion sa registarskom oznakom N2072 serijski broj 1208 napravljen 1936. godine, u vlasništvu kompanije N12EX Incorporated je prilikom sletanja udario u drvo na aerodromu Seven Lakes (sedam jezera) u Džeksonu, nakon što je izleteo sa piste.

Tamošnji zamenici šerifa, koji su prvi izašli na mesto udesa, izvlačili su povređene iz aviona, nakon čega su prebačeni u bolnicu helikopterom. Šerif Geri Long izjavio je za tamošnji portal 11alive da povređene čeka "dug put do oporavka".

Nacionalni biro za bezebnost saobraćaja (National Transportation Safety Board - NTSB) i Federalna uprava za vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration - FAA)  otvorili su istragu o ovom slučaju.

(Aero.rs)

Video: Kako su helikopteri MUP Srbije obuzdavali vatrenu stihiju: Snimci iz pilotske kabine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>