• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bugarska: Deda Mraz u borbenom Suhoju 25, L-39 Albatros, helikopteru Cougar, PC-9M i L-410

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0

Bugarsko ratno vazduhoplovstvo (Военновъздушни сили, VVS) stavilo je na raspolaganje Deda Mrazu ceo spektar vazduhoplovnih kapaciteta koje poseduje kako bi obišao nekoliko aerodroma i podelio paketiće mališanima koji su ga željno isčekivali: Deda Mraz se tako zatekao u borbenim mlaznim i turboelisnim avionima, helikopterima, transporteru...

U bazi Bezmer najvažnijeg gosta dovezao je u jurišnom avionu Suhoh Su-25UB, kako i priliči, komandant baze, pukovnik Milen Dimitrov. Da iznenađenje za okupljene devojčice i dečake bude još veće, pobrinuli su se piloti helikoptera Agusta Westland AW109 koji su dovezli Dobru Vilu i Deda Mrazove pomoćnike

Krumovo i 24. vazduhoplovna baza koja se tamo nalazi, dom je bugarskih helikoptera. Deda Mraz i Dobra Vila pre mališane su došli najmodernijim vojnim helikopterom koji Bugarska poseduje - AS532L Cougar.

Budući piloti VVS obučavaju se u 12. vazduhoplovnoj bazi kod mesta Dolna Mitropolija na turbo-elisnim avionima Pilatus PC-9M i mlaznim Aero L-39 Albatros, pa je bilo sasvim očekivano da u svojoj misiji podele paketića deci pripadnika vazduhoplovstva ove jedinice Deda Mraz bar na trenutak zauzme mesto kadeta-pilota.

Prevoz Deda Mraza i Dobre Vile nije zaobišao ni transportni avion Let L-410 - uostalom prevoženje vazdušnim putem je i osnovna misija 16. vazduhoplovne baze kojoj ovi avioni pripadaju!

(Aero.rs)

Video: RViPVO dovozi Deda Mraza i Dobre Vile: Humanitarna akcija na batajničkom aerodromu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>