Croatia Airlines preuzela prvi A220-300

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Croatia Airlines Jasmin Bajić rekao je da će ovaj dan ostati zapamćen u istoriji kao početak nove ere za Croatia Airlines

Airbus SAS 2022

Hrvatska avio-kompanija Croatia Airlines danas je preuzela prvi Airbus A220. Vest o preuzimanju novog aviona od strane zagrebačkog prevoznika objavio je Air Lease Corporation.

Airbus A220-300 danas je i formalno u rukama Croatia Airlines. Kompanija koja iznajmljuje letelicu avio-kompaniji, Air Lease Corporation, saopštila je danas (29. jul) da je Croatia Airlines preuzela prvi A220.

"Air Lease Corporation je počastvovan što ga je Croatia Airlines odabrala kao prvu lizing kuću koja je isporučila A220 avio-kompaniji i podržala program modernizacije hrvatske flote", rekao je Steven F. Udvar-Hazi, izvršni predsednik upravnog odbora Air Lease Corporation.

Direktor Croatia Airlines Jasmin Bajić rekao je da će ovaj dan ostati zapamćen u istoriji kao početak nove ere za Croatia Airlines, hrvatskog vazduhoplovstva i hrvatske države.

Prema podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24, prvi A220 za Croatia AIrlines registrovan C-FPBE još uvek nije napustio fabriku Mirabel u Kanadi. Poslednji registrovani let ovog aviona obavljen je 22. jula.

Croatia Airlines namerava da u narednih nekoliko godina preuzme 15 Airbusa A220. Od Air Lease Corporation nabavljeno je ukupno šest letelica ovog tipa.

Avio-kompanija je više puta pomerala uvođenja Airbusa A220 u redovan avio-saobraćaj. Prema informacijama do kojih je došao portal Ex-Yu Aviation News prvi let A220 treba da bude obavljen 6. avgusta između Zagreba (ZAG) i Splita (SPU).

Najavljeni dolazak Airbus A220 u flotu bio je povod da Croatia Airlines uvede određene izmene kada je u pitanju vizuelni identitet i sam kabinski proizvod.

Avio-kompanija iz Zagreba je nedavno objavila novi izgled logotipa, podelila je rendere izgleda budućih putničkih kabina i spoljašnjosti aviona o čemu možete pročitati u posebnoj vesti na Aero.rs.

(Aero.rs)