• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Produžen rok tendera: Air Montenegro još uvek traži nove avione

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tenderskom dokumentacijom predviđena je nabavka dva Embraera E190/195 sa kapacitetom od ne manje od 110 mesta u ekonomskoj klasi

  • 0
4O Salinger Igor

Avio-kompanija Air Montenegro (40) produžila je rok za odabir najpovoljnije ponude javnog poziva za nabavku novih regionalnih aviona.

Crnogorska nacionalna avio-kompanija je već mesecima u potrazi za dodatnim avionima radi proširenja flote.

Tender za nabavku dva Embraer aviona putem dugoročnog lizing aranžmana (dry-lease) produžen je do 6. aprila, prenosi Ex-Yu Aviation

Javna nabavka prvobitno je pokrenuta u septembru 2023. godine i njome je bilo predviđeno da vazduhoplovi budu isporučeni u periodu između decembra 2023. i marta 2024. godine.

4O Salinger Igor
Tako nešto se očigledno nije dogodilo. Air Montenegro je saopštio da će produžiti rok za donošenje odluke o izboru najpovoljnije ponude.

Tenderskom dokumentacijom predviđena je nabavka dva Embraera E190/195 sa kapacitetom od ne manje od 110 mesta u ekonomskoj klasi. Trajanje lizinga treba da bude ne manje od tri i ne više od šest godina, sa mogućnošću da se isti produži nakon isteka.

Air Montenegro Salinger Igor

Dok Air Montenegro ne pronađe nove avione, za njega će u letnjoj sezoni leteti kratkoročno iznajmljeni vazduhoplovi (wet-lease). Prevoznik je sa avio-kompanijama Trade Air i Windrose Airlines osigurao jedan Airbus A320, odnosno Embraer E190 u najprometnijem delu godine, o čemu je Aero.rs izveštavao.

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>