Aeroflot pravi svoju letačku akademiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povećanje broja obučenih stručnjaka omogućiće efikasniju obuku kadrova kako bi se zadovoljile specifične potrebe Aeroflota i njegovih podružnica

Foto: Shutterstock/Media_works

Aeroflot očekuje da poveća broj kadeta u svojoj letačkoj obuci na 300 ljudi i pokreće projekat stvaranja jedinstvene akademije za obuku koja će obučavati pilote svih kompanija u okviru Aeroflot grupe.

"Ovaj korak ima za cilj optimizaciju procesa obuke i poboljšanje kvaliteta treninga u uslovima sve veće potražnje za avio uslugama i nedostatka kvalifikovanog letačkog osoblja. Stvaranje takve jedinice za obuku biće važan doprinos razvoju nacionalne avijacije i podizanju nivoa bezbednosti letenja u zemlji", navodi Aeroflot.

Ranije je Aeroflot prihvatao najviše 60 diplomiranih pilota za početnu obuku godišnje; sada se planira povećanje broja na 300 polaznika.

Salinger Igor

Povećanje broja obučenih stručnjaka omogućiće efikasniju obuku kadrova kako bi se zadovoljile specifične potrebe Aeroflota i njegovih podružnica, navodi Ruavia, portal specijalizovan za vazduhoplovstvo u Ruskoj Federaciji.

"Kao deo širenja projekta, nameravamo da izaberemo najbolje diplomce i studente završnih godina obrazovnih ustanova civilne avijacije. Potencijalni piloti će proći strogu selekciju koja uključuje psihološka testiranja i prijemne ispite iz ključnih oblasti i engleskog jezika. Ovaj pristup će osigurati visok nivo obuke i stalan priliv visoko kvalifikovanih stručnjaka u avio industriju", saopštio je Aeroflot.

Foto: Shutterstock/sgarifullin

Akademija za obuku će obučavati i prekvalifikovati pilote za različite tipove aviona, uključujući Superjet 100, Airbus A320 i Boeing 737NG. To će omogućiti formiranje jedinstvene "baze talenata" koja će biti raspoređena među avio kompanijama Aeroflot grupe u zavisnosti od specifičnih potreba.

Aeroflot očekuje da će stvaranje jedinstvene jedinice za obuku pilota smanjiti troškove obuke i zadržavanja pilota, jer će kompanija moći da formira letačke posade u skladu sa sopstvenim potrebama.

(Aero.rs)