Istorija se ponavlja: Spirit Airlines i Frontier ponovo razgovaraju o spajanju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Početkom 2022. godine je otkriveno da Frontier Airlines razmatra kupovinu Spirit Airlines . Mada se činilo da će se dve avio-kompanije spojiti, planove Frontier pomrsio je JetBlue Airlines koji je takođe dao ponudu za kupovinu Spirit Airlines

Foto: Shutterstock

Spirt Airlines i Frontier Airlines mogli bi da se spoje u jednu zajedničku avio-kompaniju. Mada je Frontier ranije pokušao da kupi svog konkurenta, od preuzimanja se odustalo nakon što je JetBlue Airlines "ušao u trku" za Spirit.

Dva niskotarifna avio-prevoznika obnovila su razgovore o potencijalnom spajanju, preneo je danas Skift pozivajući se na pisanje The Wall Street Journal. Predstavnici dve avio-kompanije su pregovarali o mogućnosti spajanja ali kako su razgovori još uvek u ranoj fazi, detalji posla nisu poznati.

Foto: Shutterstock

Spirit Airlines razmatra mogućnost integraciji sa Frontier Airlines kao deo strategije restrukturiranja svojih dugova i drugih obaveza. Podsetimo, Spirit Airlines trenutno razgovara sa deoničarima o potencijalnom proglašenju bankrota i istražuje mogućnosti za restrukturiranje.

Početkom 2022. godine je otkriveno da Frontier Airlines razmatra kupovinu Spirit Airlines za 2,9 milijarde dolara. Mada se činilo da će se dve avio-kompanije spojiti, planove Frontier pomrsio je JetBlue Airlines koji je takođe dao ponudu za kupovinu Spirit Airlines.

Njujorška avio-kompanija bila je spremna da plati 3,8 milijarde dolara za Spirit, piše AirlineGeeks. Deoničari Spirit Airlines su prihvatili ponudu JetBlue Airlines ali posao ipak nije realizovan zbog protivljena američkog suda.

(Aero.rs)