Aero.rs na Radom Air Show 2023: Spektakl na nebu u objektivu Bojana Lutringa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prikazani su oldtajmeri RWD-8, T-6 Harward, čuveni P-51 Mustang, MiG-15, noviji Suhoj 22 i MiG-29 kao i najmoderniji Eurofighter Typhoon, Saab Gripen, F-16, F/A-18

Bojan Lutring

Radom Air Show 2023, jedan od najvećih aero mitinga ove godine u Evropi održan je prošlog vikenda i bila je to priika da se na jednom mestu vidi vazduhoplovna tehnika - kako najmodernija tako i ona iz nekih prošlih vremena - na jednom mestu i svom punom sjaju.

Pred mnogobrojnom publikom prikazani su "oldtajmeri" RWD-8, T-6 Harward, čuveni P-51 Mustang, MiG-15, znatno noviji ali ipak vremešni Suhoj 22 i MiG29 kao i najmoderniji Eurofight Typhoon, Saab Gripen, F-16, F/A-18 kao i najnoviji dodatak floti poljskog ratnog vazduhoplovstva - za posmatrače u evropi i dalje egzotični - korejski FA-50

Bojan Lutring

U slavu prošlih vremena: MiG-15 i MiG-15UTI poljskog vazduhoplovsta iz perioda pedesetih godina prošlog veka.

Bojan Lutring

Belgijski višenamenski borbeni avion Lockheed F-16 Dream Viper kojim pilotira kapetan Steven De Vries "Vrieske". De Vries je prvi pilot van SAD koji je u svoju letačku knjižicu upisao više 0d 5.000 sati na ovim avionu.

Bojan Lutring

Saab Gripen došao je iz susedne Češke

Bojan Lutring

Francusko-nemački Alpha jet iz flote Red Bulla The Flying Bulls

Domaće poljsko vazduhoplovstva prestavilo je skoro sve tipove letilica na kojima lete - ali kao što smo već pomenuli i na kojima su nekad leteli - njihovi avijatičari.

Bojan Lutring

Eurofighter Typhoon britanskog Kraljevskog ratnog vazduholovstva (Royal Air Force)

Bojan Lutring
Finski F/A-18 Hornet: zveda filma Top Gun: Maverick

Švajcarska akro grupa Patrouille Suisse na avionima F-5 Tiger

fotografije: Bojan Lutring

(Aero.rs)