Štrajk u Boeingu negativno utiče na dobavljače: Spirit AeroSystems razmatra otpuštanje radnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Firma Spirit AeroSystems jedan je od ključnih dobavljača Boeinga. Glavna delatnost kompanije iz Vičite je izrada trupova za putničke i kargo avione koji se potom isporučuju fabrikama Boeinga

Foto: Shutterstock

Štrajk radnika u Boeing-u uskoro ulazi u treću nedelju, a konačan dogovor između sindikata i poslodavca još uvek nije na vidiku. Dok kompanija pokušava da umiri nezadovoljne radnike, njegov glavni dobavljač Spirit AeroSystems takođe trpi posledice štrajka.

Spirit AeroSystems navodno razmatra da otpusti određeni broj radnika, preneo je danas Simple Flying pozivajući se na pisanje The Financial Times. Zvanične potvrde od strane dobavljača još uvek nema i kompanija trenutno razmatra plan za vanredne situacije.

Foto: Shutterstock

Firma Spirit AeroSystems jedan je od ključnih dobavljača Boeinga. Glavna delatnost kompanije iz Vičite je izrada trupova za putničke i teretne avione koji se potom isporučuju fabrikama Boeinga.

Štrajk u Boeingu je paralisao proizvodnju aviona, a sredinom ove nedelje je obustavljena izrada letelica B737, B777, KC-46A i drugih modela, o čemu je Aero.rs detaljnije pisao. Kako bi sačuvao novac, Boeing je implementirao mere štenje i najavio je da bi deo radnika mogao biti otpušten.

(Aero.rs)